به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی البرز این مقام مسئول ادامه داد: بناي كاخ سليمانيه به شماره ثبت ملی 370، که در حقیقت یک کوشک تفرجگاهی در وسط باغ های آن زمان استدر محدوده دانشكده كشاورزي ومنابع طبیعی كرج واقع شده که توسط معمار دربار قاجار، محمدحسين خان نظام الدوله اصفهاني معروف به صدراصفهاني در دو طبقه ايجاد شد و تنها بنای پیلوت دار باقی مانده از دوره قاجار محسوب می شود.
مریم عامری ادامه داد: در تالار اصلي كاخ در ديوار غربي و شرقي بنا دو تابلو نقاشي رنگ روغن بسيار نفيسي به تصوير كشيده شده است كه در ديوار شرقي تصاوير آقامحمدخان (بنيانگذار سلسله قاجار ) به همراه سران ايل قاجار و در تابلوي غربي تصاوير فتحعلي شاه نشسته بر تخت به همراه فرزندانش را نشان مي دهد.
معاون میراث فرهنگی البرز تصریح کرد: اهمیت و شاخصه این بنا به دلیل وجود همین دیوارنگاره ها است که آن را در بین سایر کاخ های دوره قاجار منحصر به فرد کرده است.
وی افزود: هنرمند نقاش اين تصاوير عبدالله خان بوده كه از نقاشان مشهور دوره قاجاري است . در شرق بناي كاخ برج پنج طبقه اي وجود داشته كه فقط بخشی از پايه هاي طبقه اول آن باقي مانده است . این برج در دوره پهلوی به دلایل نا معلومی فروریخته است .
عامری گفت: در دوره قاجار در مركز شهر و در حاشيه شهر بناهاي بسياري ساخته مي شود از جمله کوشک ناصری معروف به کاخ ناصرالدين شاه واقع در شهرستانك در همين زمان به دستور شاه و درزیر پل صفوي كرج بين دوطاق چشمه حجره اي (چايخانه) ساخته مي شود كه به منظور يك مكان تفرجگاهي استفاده مي شده است .
معاون گردشگری استان البرز یادآور شد: با توجه به متون تاريخي و سفرنامه هاي اروپايي و ايراني كه درباره كرج نوشته اند مي توان شروع توسعه و شكل گيري و توسعه شهري كرج را مربوط به دوره قاجاريه دانست .
وی گفت: طی سالیان گذشته برنامه حفاظتی و مرمتی روی این بنا صورت پذیرفته که این عمل در حال حاضر بر روی دیوارنگاره های کاخ و به شیوه نوینی انجام گرفته است. برنامه مرمت این بنا از محل اعتبارات ملی سال 1392 تامین و به انجام رسیده است.
مریم عامری اظهار داشت: برای مرمت دیوارنگاره غربی کاخ شیوه نوینی بکار گرفته شده است . که این شیوه برای اولین بار در ایران برای بازسازی بخش کمبود یک دیوارنگاره تاریخی استفاده شد.
وی همچنین اظهار داشت برای مرمت دیوار نگاره شرقی پس از انجام مراحل پاک سازی ، تثبیت لایه های رنگ و طلا ، حذف مرمت های پیشین و تمیز کاری نهایی به اجرای بوم سازی و در نهایت تثبیت نهایی پرداخته شده است. س/ق/31/6/93
انتهای پیام/